HAUS DER ZUKUNFT

TYPE: MUSEUM
LOCATION: BERLIN
CLIENT: BUILDING MINISTRY BERLIN
COOPERATION: D.KÖRING, EYETRY
STATUS: COMPETITION 2012

The proposal for the “House Of The Future / Haus der Zukunft” in Berlin responds to Berlin’s strict urban context: the concept of the “urban block” is touched upon and developed further. The building is partially lifted off the ground, and takes up the general building height of common Berlin buildings. The ground floor level is characterized by large open spaces allowing for direct and dynamic circulation. The ground floor area of ​​the building acts as an comunication zone between the neighboring hospital, the harbor and the river Spree. The landscaping and shaped pathways offer a manifold experience of the green zone, which is an integral part of the building’s appearance. The outdoor areas invite people to stay – a small open-air stage offers additional possibilities for spatial programming.